Maxíci - Balaton 2010

Balaton 2010

Balaton 2010
Motorr66 11.10.2010

 

Zrovna tak přemýšlím, že jsme s Jankou vloni ve stejný čas mluvili o tom, kam pojedeme v roce 2010 na dovolenou ... Ani ve snu by Janku nenapadlo, že pojedeme na MAXÍKOVI - totiž - pojem, který dlouho nechápala, dokud jsem ji nesvezl okolo komína. Návrh, že pojedeme na dovču na skůtru přijala s rozzářenýma očima a otázkou: ,, a kam "? Říkám, třeba Balaton - tam jsme nikdy nebyli, a pěkně jej objedeme dokola ! A bylo vymalováno. /vyborne/ Jsme trampové a kempování pod stanem nám nedělá potíže.
Poslední týden v červenci jsme tedy vyrazili směr Hungary.

Mimochodem - ve stejnou dobu vyjížděl Kopr s Markétkou na dovču do Chorvatska, slovo dalo slovo a v Brumově jsme na sebe počkali.Za drobného mrholení jsme vyrazili směr hraniční přechod Bylnice. Překročení hranice do SK je už spíše symbolická záležitost a zároveň to i přispělo ke změně počasí k lepšímu - přestalo mrholit, dokonce chvílemi začalo prostupovat přes mraky i sluníčko /slunce/ Zastavení v Chtelnici u Persiho a Evky bylo velice milé a příjemné, a pohoštění nám dodalo další energii na cestu. Další průběh cesty byl ve znamení pohodové poznávací trasy s cílem již zmiňovaného Balatonu, přesněji řečeno - camp Europa Alsörs na okraji města Balatofüred. První noc byla ve stylu hurikánu, kdy náš stan za normálních podmínek má tvar iglú - tak tentokrát byl totálně přikrčený k zemi a strop jsme měli na ksichtech /smich/ Co dodat - přežili jsme. Další den - po odjezdu Kopříků se ukázalo sluníčko a po celou dobu už z nás nespustilo svoje pomyslné oči - tedy kromě noci /pohoda/ . Prostředí kempu, sociálky, sprchy, zázemí a klid hlavně v noci - to byla super vizitka všech kempů, které jsme navštívili.Ceny za jídlo, pití i ubytování byly hodně pod hranicí ,, lidové " - opravdu každý, kdo je nenáročný a chce strávit levnou dovolenou - tomu doporučujeme Balaton. Ikdyž je Maďarsko v EU, tak si vemte s sebou raději Forinty než eura. Ušetříte ještě více. Hallászlé, čabajku, guláš, popř. gulášovku s libovým masem, červené maďarské víno - doporučuji vše vyzkoušet ! Cesta okolo Balatonu má výhodu i pro méně zdatné moto-turisty, kteří nemají navigaci a s mapou si moc nerozumí, protože okolo celého jezera vede železniční trať, a za ní je kemp vedle kempu /tabacek/ . Za celý pobyt jsme nocovali a žili v kempech: Alsörs,Siofók,Zamárdi a Készthely - mimochodem posledně jmenovaný byl nejtišším, nejklidnějším, nejlevnějším a s časově neomezeným bazénem v ceně !
Jak už to ale bývá - vše má svůj konec a i naše dovolená se tomu nevyhnula /plac/ Nicméně: najeto celkem 1350 km s průměrnou spotřebou 5,2l/100km, ubytování v přepočtu 390,- czk noc/za vše (dvě osoby,motorka,stan,poplatek za vzduch ...) a spousta zážitků.
Vzhledem k časovému omezení naší dovolené ze strany zaměstnavatele (6 dní) - je v nás obou pocit nepoznání nejbližšího okolí Balatonu, a proto věříme, že tato skútr-dovolená bude mít pokračování ... /vyborne/


http://ladinek66.rajce.idnes.cz/Balaton ... 010467.jpg

Jo, jo, pomalu, ale jistě ...
Kymco Xciting 500/T07
Tatran 125S/1967
Pav 40/1967
baťůžek Janka

Uživatelský avatar

Přihlášení
Fotogalerie & video
Srazy Maxíků
Počasí
Inzerce
Spřátelené weby

Copyright Maxíci.cz 2010

Taxi Brno